SOM INDIGNATS QUE VOLEM SER DIGNES

Uns ens considerem més progressistes, altres més conservadors. Uns creients, d’altres no. Uns tenim ideologies ben definides, altres ens considerem apolítics … Però tots estem preocupats i indignats pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant. Per la corrupció dels polítics, empresaris, banquers … Per la indefensió del ciutadà del carrer.
Aquesta situació ens fa mal a tots diàriament. Però si tots ens unim, podem canviar-la. És hora de posar-se en moviment, hora de construir entre tots una societat millor. Per això sostenim fermament el següent:
• Les prioritats de tota societat avançada han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.
• Hi ha uns drets bàsics que haurien d’estar coberts en aquestes societats: dret a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal, i dret al consum dels béns necessaris per a una vida sana i feliç.
• L’actual funcionament del nostre sistema econòmic i governamental no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.
• La democràcia és part del poble (demos = poble; democràcia = govern) així que el govern ha de ser del poble. No obstant això, en aquest país la major part de la classe política ni tan sols ens escolta. La seva funció hauria de ser la de portar la nostra veu a les institucions, facilitant la participació política ciutadana mitjançant vies directes i procurant el major benefici per al gruix de la societat, no la d’ enriquir-se i créixer a la nostra costa, atenent  només els dictats dels grans poders econòmics i aferrant-se al poder a través d’una
dictadura partitocràtica encapçalada per les inamovibles sigles del PPSOE.
• L’ànsia i acumulació de poder en uns pocs genera desigualtat, crispació i injustícia, la qual cosa condueix a la violència, que rebutgem. L’obsolet i antinatural model econòmic vigent bloqueja la maquinària social en una espiral que es consumeix a si mateixa enriquint-ne uns pocs i sumint en la pobresa i l’escassetat la resta. Fins al col lapse.
• La voluntat i fi del sistema és l’acumulació de diners,  i prima per sobre de l’
eficàcia i el benestar de la societat. Malgastant recursos, destruint el planeta,
generant atur i consumidors infeliços.
• Els ciutadans formem part de l’engranatge d’una màquina destinada a enriquir una minoria que no sap ni de les nostres necessitats. Som anònims, però sense nosaltres res d’això existiria, perquè nosaltres movem el món.
• Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat econòmica que mai redunda en benefici de la majoria, podrem eliminar els abusos i mancances que tots patim.
• Cal una Revolució Ètica. Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i
hem de posar-los al nostre servei. Som persones, no productes del mercat. No sóc només el que comprem, per què el comprem i a qui li comprem.
Per tot això, estem indignats. Creiem que podem canviar-ho. Creiem que podem ajudar. Sabem que units podem. Surt amb nosaltres. És el teu dret !!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s